Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 25-30 dkg reszelt répa
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kis fahéj
- 1 csomag sütőpor
Mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- mascarpone
- evőkanál citromlé
Elkészítés:
1.A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
2.Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát,a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet.Alaposan összekeverjük.
3.Kis fahéjjal és citromlével ízesítjük.
4.A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk.
5.Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben sütjük.
6.A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk és a kihűlt tortát bekenjük vele.
Végeredmény:)
ez nagyon guszti! biztosan finom is! majd kipróbálom! :)
VálaszTörlésSok sikert hozzá,én csak ajánlani tudom:)Nálunk az egész család szereti:)
Törlésén amint elolvastam rögvest megcsináltam, mert egyszer ettem isteni répatortát a food expressnél. sajnos azonban az alja és a teteje már égett, mikor belül még folyt...van esetleg infód arról, hogy hány percig kell sütni és hány fokon? illetve, hogy a mázhoz mennyi mascarpone kell? mert legközelebb szeretném ha sikerülne, nem adom fel! köszke.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésóó,hát én kb 45-50 percig szoktam,de általában én úgy szoktam,hogy mindig a tetejét nézem.amikor már jó barnás akkor kicsit kiveszem és az oldalát megszoktam szurkálni késsel és akkor látom,hogy jó-e a belseje is.A mascarpone krémet én is most csináltam elsőnek de 5 teáskanálnyit kevertem össze.A mostani tapasztalataim szerint inkább kicsivel több porcukrot tegyél majd bele,mert az enyém most túl citromos lett.
TörlésSok sikert hozzá!:))
köszönöm!=)
Törlés