2012. február 17., péntek

Répatorta

Amint ígértem,itt is vagyok:))Kész lett a vacsi és a répatorta is.Nagyon fincsi lett,ez az a tortafajta ami mindig sikerül:)Itt a recept!


Hozzávalók: 

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 25-30 dkg reszelt répa
  • 1,5 dl olaj 
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kis fahéj 
  • 1 csomag sütőpor


Mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • mascarpone
  • evőkanál citromlé

Elkészítés:


1.A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.


2.Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát,a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet.Alaposan összekeverjük.


3.Kis fahéjjal és citromlével ízesítjük.



4.A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk.



5.Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben sütjük.



6.A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk és a kihűlt tortát bekenjük vele.



Végeredmény:)

6 megjegyzés:

  1. ez nagyon guszti! biztosan finom is! majd kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sikert hozzá,én csak ajánlani tudom:)Nálunk az egész család szereti:)

      Törlés
  2. én amint elolvastam rögvest megcsináltam, mert egyszer ettem isteni répatortát a food expressnél. sajnos azonban az alja és a teteje már égett, mikor belül még folyt...van esetleg infód arról, hogy hány percig kell sütni és hány fokon? illetve, hogy a mázhoz mennyi mascarpone kell? mert legközelebb szeretném ha sikerülne, nem adom fel! köszke.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óó,hát én kb 45-50 percig szoktam,de általában én úgy szoktam,hogy mindig a tetejét nézem.amikor már jó barnás akkor kicsit kiveszem és az oldalát megszoktam szurkálni késsel és akkor látom,hogy jó-e a belseje is.A mascarpone krémet én is most csináltam elsőnek de 5 teáskanálnyit kevertem össze.A mostani tapasztalataim szerint inkább kicsivel több porcukrot tegyél majd bele,mert az enyém most túl citromos lett.
      Sok sikert hozzá!:))

      Törlés